Bookmark and Share


Toevoegen aan favorieten


Index pagina


Zoeken op provincie



Meld je restaurant aan!

Zoeken op specialiteiten





Tags op deze site


snack tosti koffie salade vlees uitsmijter kleine ijs soep bestellen frisdrank rauwkost frites hamburger maaltijd thee fruit istanbul de fabriek ringoven panningen hagerhof hager zuid kinderboerderij pannenkoekenrestaurant degraasj roermond beejmooren hightea toffedag horst trein station reizen bedbreakast landschap b&b venlo de bekkerie

» meer tags


Links


Feeds


OpRestaurant rss xml feeds



Restaurants in Amsterdam, Noord-holland




Amsterdam


Caf-vino restaurant


ONTSPANNEN, EERLIJK EN EIGENWIJS CAF-VINO Cafe-restaurant Caf-vino opende de deuren op 10 augustus 2010. Inmiddels is het al een begrip geworden in de buurt en daar buiten. De Transvaal- buurt is hard bezig een van de hipste buurten van Amsterdam te worden, en wordt dan ook al de “nieuwe Pijp”of “nieuwe Jordaan” genoemd. Gevestigd aan het prachtige Krugerplein met zijn 19 vleugelnootbomen, waan je je op het zonovergoten terras in een Franse stad (zeker met de komend voorjaar te realiseren jeu de boule baan). Maar ook binnen is het goed toeven: de zaak is strak en helder maar toch warm ingericht. Grote raampartijen en comfortabele stoelen. Voor de kinderen een goedgevulde speelgoedmand maar ook dam- en schaakspellen. Aan de wanden een ca. driemaandelijks wisselende expositie van kunstwerken. GRATIS WIFI Caf-vino is van dinsdag tot en met zondag geopend, van 11.30 tot ca. 23.00 uur. Je kunt er dan terecht voor een laat ontbijt, lunch en diner. De koffie, biologisch en fairtrade, is inmiddels al befaamd net als de taart gebakken door de eigen huispatissiere. Hiervan kun je genieten terwijl je een krantje leest of op het gratis Wifi werkt. MENU Drie bieren op tap en een uitgelezen wijnkaart. Daarbij behoort ook een biologische huiswijn en een tweetal fairtrade wijnen. Uitgebreide lunchkaart en een dinerkaart met ruime keuze uit vega-, vlees- en visgerechten. Eigenwijze Voor-, Hoofd- en Na-gerechten. Er wordt zoweel mogelijk omgevingsbewust ingekocht en gekookt. Zo is bijv. het vlees van Beemster Good Farming rundvlees. Iedere zondag van af 15.00 uur is er Open Podium, bij mooi weer uiteraard op het terras. Volop parkeergelegenheid (van ma. tot en met za. tot 21.00 uur betaald) en goed bereikbaar met O.V. Caf-vino Krugerplein 23 1092 KA Amsterdam 020 - 77 925 20 info@caf-vino.nl www.caf-vino.nl twitter.com/caf_vino

Paste e Basta


Pasta e Basta is weer terug van vakantie! Boek voor dit weekend (donderdag 12 – zondag 15 augustus) en ontvang gratis prosecco bij binnenkomst! Pasta e Basta, bestaat 14 jaar is meer dan ooit het Italiaanse restaurant, waar het zingende personeel een passie heeft voor het bedienen en voor het zingen. Dank zij onze nieuwe chef-koks is het eten teruggebracht naar de basis van het lichte koken, met olijfolie, biologische producten en scharrelvlees. Ook voor de niet-pasta liefhebbers zijn er mogelijkheden met onze voorgerechten (anti-pasti) en onze vegetarische gerechten. De wijnkaart is uitgebalanceerd en betaalbaar Of je nu met zijn tweeën of zijn twintigen bent, het is altijd een belevenis. Als je enkel wilt borrelen of doorzakken, kan dat zonder reserveren vanaf 22.30u aan de bar. Pasta e Basta is ideaal voor verjaardag, reünie, familie, blind-date, of zomaar als je naar een (mediterraan) vakantiegevoel verlangt en leuke nieuwe mensen wilt ontmoeten !

De Utrechtsedwarstafel


Op 5 minuten lopen van Theater Carré staat het podium van Hans Verbeek en Igor Sens, de twee culinaire kunstenaars van restaurant Utrechtsedwarstafel in Amsterdam. Hun performance bestaat uit een ballet van wijn en spijs. Laat je verrassen door de culinaire composities van chef-kok Igor en het vinologische arrangement van sommelier Hans. Samen zijn ze een avondvullend avontuur dat de som van hun individuele kunsten overstijgt. Top Restaurant Concept Het concept van Restaurant Utrechtsedwarstafel in Amsterdam is simpel: Igor koopt dagelijks het meest verse wat het seizoen en de markt te bieden hebben. Laat zich vervolgens door het aanbod inspireren tot een aantal verfijnde gerechten waaruit de menu's worden samengesteld rekening houdend met uw wensen. Hans stelt voor ieder menu een passend wijnarrangement samen. Iedere gang wordt begeleid door de juiste wijn. Met de menu's verschillen de de arrangementen net zo in complexiteit en kwaliteit. En Voila! Daar is de essentie van het concept van Utrechtsedwarstafel: Iedere gang wordt een vruchtbaar huwelijk gesloten tussen wijn en spijs. De samensmelting baart uw smaakpapillen een groot genot. Exclusief: Reserveer nu voor ons SAIL 2010 arrangement

Le Garage


Restaurant "Le Garage" was, zoals de naam al doet vermoeden, ooit een garage. De parallel wordt duidelijk, als we bedenken dat een restaurant eigenlijk een plaats is waar mensen worden gerepareerd cq. gerestaureerd. "Je komt duf en dor door de dagelijkse sleur binnen, maar gaat fris en opgekrikt weer naar buiten", dat is het vak van restaurateur. Een mensenvak van kijken, voelen en glimlachen. De mensen moeten bij je willen zijn. Wij van "Le Garage" proberen ons te onderscheiden door juist dat welkom, ondersteund door vakmanschap in de keuken, wijnadvies en sfeer. Op 1 april 1990 werd het ontwerp van vriend en huisarchitekt Cees Dam, bekend van onder andere het muziektheater, geopend met een grootse partij, 1000 gasten waren er, en nog steeds is het restaurant een "hot-place" waar veel artiesten, TV-sterren, reclame grootheden, sportidolen en gasten-van-alledag komen. Graag komen, want het is nog steeds moeilijk er een tafel te bemachtigen. Een restaurant is pas een restaurant als er mensen komen. Er is niets zo erg als een leeg restaurant, gelukkig is het me zelden of nooit overkomen dat ik naar de deur zat te staren of er nog iemand binnen wilde komen. Misschien omdat ik me altijd op het standpunt heb gesteld dat een restaurant vooral ook de mogelijkheid moet bieden van betaalbaarheid. Kwaliteit kost geld, en zonder goede inkoop van mooie producten, geen goede keuken, naast natuurlijke een chef die er mee weet om te gaan maar hij moet ook de creativiteit en vakmanschap hebben van weinig iets te maken, iets betaalbaars. Naast onze formule 1 voor € 49,50, voeren wij al jaren een dagmenu voor € 35,00 dit ook al omdat de Bib van Michelin dit vereist (momenteel hebben wij die overigens niet). En het aardige van het dagmenu is, dat het vaak nieuwe gerechten bevat, die worden getoetst aan de reacties van het gastendom. Dus "Le Garage" een duur restaurant? Net zo duur als je het zelf wil maken. Zien en gezien-worden samen met smakelijke gerechten en vrolijke wijnen, hét recept voor een heerlijke avond uit BIB GOURMAND Het betekent in het frans "slabbetje". Het is in wezen een opstap naar een ster. Althans, dat wordt beweerd. We hebben er 7 jaar één gehad. Nu hebben we twee rode bestekjes. ook heel eervol, maar geen Bib, die willen we graag weer terug. Het probleem was dat we geen keuze-menu hadden voor € 35,00. Toen we daar achter kwamen, hebben we dat natuurlijk onmiddellijk veranderd, dus vanaf nu een 3-gangen menu met keuze uit 2 gerechten per gang voor €35.00. En nu maar afwachten wat de wichelaars van meneer Michelin ervan vinden. Joop F. Braakhekke, propriétaire

Roberto's Restaurant


WELKOM In Roberto´s herleeft het begrip klassiek Italiaanse gastronomie. Het interieur is geheel vernieuwd, naar een ontwerp van de Engelse architectengroep United Designers Ltd en weerspiegelt de sfeer en allure van de elegante jaren 50 en 60 in Italië. Via de nieuwe, eigen entree verwelkomen wij onze gasten in de restaurantlounge. De modern-klassieke bar serveert een keur aan drankjes en een uitgebreide selectie Italiaanse wijnen. Het restaurant, met opvallende openhaard als middelpunt, biedt ruimte en privacy aan zowel individuele als zakelijke gasten. Het menu in Roberto´s is authentiek Italiaans. De seizoenen bepalen de á la carte gerechten en menu´s, bereid op basis van oorspronkelijke receptuur en voorzien van de eigentijdse signatuur van Executive Chef Franz Conde. Wij zijn trots op het nieuwe Roberto´s en zien uit naar uw komst. Roberto Payer General Manager

Envy


Envy is een ontmoetingsplaats in de juiste atmosfeer, waarin de verse producten en goede wijnen centraal staan. Een delicatessen restaurant naar Italiaans idee, met Amsterdamse insteek. Bij Envy eet je charcuterie, kazen en delicatessen met het perfecte glas wijn erbij. De kaart wisselt wekelijks, afhankelijk van de mooie verse producten die worden aangeboden. Er zijn geen traditionele voor-, hoofd- of nagerechten maar kleine gerechten die niet te groot zijn, zodat je makkelijk kunt delen met je tafelgenoten. Oesters gaan per stuk, kaviaar kan per gram besteld worden. Envy kreeg een Bib Gourmand van Michelin. Met een grote open keuken, en de strakke maar toch huiskamerachtige sfeer, waardoor je direct binnenvalt in de wereld van het bereiden van producten. Gasten kunnen in Envy zowel uitgebreid dineren als aan het einde van de dag na het werk genieten van een mooi glas wijn met een hapje erbij.

Bilderberg Garden Hotel De Kersentuin


Culinair topniveau tegen een aantrekkelijke prijs Dat is waar restaurant De Kersentuin voor staat. In de informele en gastvrije ambiance verrast SVH Meesterkok Marcel de Leeuw u graag met zijn bijzondere en moderne creaties. Op de kaart vindt u mooie gerechten, bereid met biologische en eerlijke producten. Innovatief, met de Franse keuken als basis. Kortom: De Kersentuin is puur, klassiek en vernieuwend tegelijkertijd, met de nadruk op kwaliteit. Door de garantie van onze snelle service kan men binnen een uur genieten van de lunch. Maandelijks vindt men op de menukaart nieuwe creaties tussen blijvende favoriete gerechten. Naast de a la carte kaart kan er gekozen worden uit een zelf samen te stellen meergangen menu, voor een vaste prijs. Uiteraard zijn de gerechten perfect te combineren met betaalbare kwaliteitswijnen. Wij hebben een prachtige selectie wijnen en adviseren u graag. De Kersentuin bestaat dit jaar 30 jaar! En dit willen wij samen met u vieren!In de periode van 16 augustus t/m 23 december 2010 staat de Kersentuin in het teken van ‘Celebrations’ en feestelijke activiteiten zoals o.a. 30 mooie-proeverij momenten op 10 oktober, een 30 ‘Celebrations’ gerechtenmenu op 30 oktober en een biologische kookworkshop op 14 november. Daarnaast ontvangt u €30,00 korting op uw eindrekening wanneer u uw 30ste verjaardag of 30 jarig huwelijk bij ons viert! Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief op www.dekersentuin.nl om op de hoogte te blijven van deze feestelijke activiteiten en maak kans op een verrassend 3 gangen-diner van onze S.V.H. Meesterkok Marcel de Leeuw en zijn keukenbrigade!


De Silveren Spiegel


In het bruisende hart van Amsterdam valt het pand van de Silveren Spiegel meteen op. De indrukwekkende geschiedenis van dit monumentale bouwwerk ademt bijna door de stenen heen. De prachtige oude bakstenen van de twee trapgevelpandjes, de glas-in-loodramen en de schuine buitenmuren verbloemen hun ontstaansgeschiedenis niet en ook binnen stap je terug in de tijd. Het pand dateert uit 1614 en behoorde toe aan burgemeester Laurens Jansz Spiegel. Door de lage balkenplafonds en de met zilver en Delfts blauw gedekte tafels heerst binnen een prettige sfeer. Eigenaren Francisca en Jim van der Hoff en gastheer Harry van der Lugt doen er alles aan om het verleden te laten herleven, maar dan wel met een eigentijdse twist. Kaarslicht In het oog springen de mooie replica’s van Berkenmeier waterglazen, die vaak te zien zijn op typische stillevens uit de gouden eeuw. Er was een lange zoektocht voor nodig om ze te vinden. De brede rand aan de onderkant, die nu een decoratieve functie heeft, bood vroeger een stevige grip na het nuttigen van gevogelte en oesters. De kleurencombinaties in de vier kamers van het restaurant dateren uit de Gouden Eeuw. De tinten komen extra mooi uit bij het vele kaarslicht. In deze sfeer is het bijna niet voor te stellen dat zich in dit pand ook hele andere taferelen hebben afgespeeld. In de Tweede Wereldoorlog zaten onder de nok van het dak ruim 16 joodse onderduikers. Dankzij de inspanningen van de toenmalige restauranteigenaresse overleefden familie De Hond de oorlog.